Renault işçisinden bir zafer daha

Türkiye'yi Mayıs ayında eylemleriyle sarsan Renault işçisi bir zafer daha kazandı. İşçiler ilk eylemleriyle banka promosyunu ve avans gibi bir çok hak elde etmişti. Şimdi ise işverenle görüşüp istedikleri zammı da aldılar.

Renault işçisinden bir zafer daha

Mayıs ayında eyleme başladılar, çarkları durdular. Yaptıkları eylem ile 20 bin işçiyi de harekete geçirdiler. Sonunda yüzü gülen taraf onlar oldu. Renault işçisi bir zafer daha kazandı.

Bursa'daki Renault fabrikasında çalışan 4 bin 500 işçi 14 Mayıs gecesi ücretlerin iyileştirilmesi için eyleme başlamıştı. Eylemin sonunda kimsenin işten atılmayacağına söz verildi, banka promosyonu, bin lira avans ve işçiye her yıl prim olarak 600 lira verilmesi kabul edildi.

Renault'daki ilk zaferin ardından 27 Mayıs sabahı işbaşı yapıldı. Ardından asıl konuya, işçiye verilecek zamma geldi. Renault işçi temsilcileri, işverenle 1 haftadır sürdükleri zam görüşmelerinden de zaferle çıktı.

Buna göre Renault işçisi 2015, 2016 ve 2017'de birer kez olmak üzere toplamda 3 kez ikramiye alacak. Her bir emekçi işe giriş tarihine göre 600 ilâ bin 650 lira para alacak.

ulusalkanal.com.tr