"Kuzey Irak’a kara operasyonu an meselesi"

“Kuzey Irak’a kara operasyonu an meselesi” Bu bilgiyi gazeteci Ahmet Takan bugünkü köşesinde paylaştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “Kara dahil her türlü operasyona hazırız” demişti.

"Kuzey Irak’a kara operasyonu an meselesi"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK kamplarına yaptığı hava operasyonlarına kara desteği mi geliyor?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün “Kara dahil her türlü operasyonu yaparız” sözlerinin ardından benzer bilgiler de gazeteci Ahmet Takan da yazdı.

Takan, Yeni Çağ Gazetesi'ndeki “Kuzey Irak’a kara operasyonu an meselesi” başlıklı yazısında çarpıcı bilgiler aktardı. Yazıda, TSK’nın ABD’li muhataplarına "Siz PYD’ye destek veren açıklamalar yaparsanız, bu mutabakatın anlamı kalmaz, PYD’ye verilen desteği kabul etmiyoruz" dediği belrtildi.

PYD’nin sıkıştığını söyleyen Ahmet Takan, Türk Ordusunun bu konuda net olduğunu vurguladı. Ankara’nın PKK ile mücadelede kararlı olduğunun da altını çizen gazeteci, TSK’nın ABD’ye bir kez daha “Terör örgütü ayrımı yapmıyoruz. Nereden saldırı olursa oradan karşılığı anında alacaklar” mesajını ilettiğini belirtti.

Takan, yazısının sonunda “son ve en önemli sıcak bilgi” diyerek “Kuzey Irak’a şer inlerine kara operasyonu kapıda” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr