Ruhani'den AKP'ye mesaj!

Turkiye'nin yeni Tahran Buyukelçisi Rıza Hakan Tekin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye güven mektubunu sundu. Büyükelçi'yi makamında kabul eden Ruhani, Türkiye'ye mesaj verdi. "Komşu ülkelerin sınırlarının değişmesine karşıyız" dedi. Büyükelçi Tekin de "bölge sorunlarının Tahran ile istişare etmeden çözülemeyeceğini" vurguladı.

Ruhani'den AKP'ye mesaj!

Türkiye'nin yeni Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin göreve başladı. Büyükelçi Tekin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye güven mektubunu sundu.

Kabul sırasında yapılan konuşmalarda bölgede yaşanan sorunlar ve tehditler öne çıktı. İran Cumhurbaşkanı AKP iktidarına bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü konusunda mesaj gönderdi. Ruhani, bölge ülkelerinin sınırlarının değiştirilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Ruhani, "Komşu ülkelerin sınırlarının değişmesine karşıyız" dedi.

Ruhani, İran ile Türkiye'nin bazı meselelere farklı baktığına dikkat çekti. Ruhani sorunların gerçeklik, karşılıklı nezaket ve anlayışla çözülebileceğini belirtti.

Türkiye'nin yeni Tahran büyükelçisi Rıza Hakan Tekin da bölgede yaşanan sorunların İran ile istişare etmeden çözülemeyeceğini vurguladı. Büyükelçi, Tahran ve Ankara'nın bölge sorunlarına farklı yaklaşmaları olsa da temel meselelerde ortak düşündüklerinin altını çizdi.

Yakup Arslan/Tahran

ulusalkanal.com.tr

AKP türkiye iran tahran mesaj ruhani