Metro değil çile yolu

Başkentlilerin uzun süredir beklediği, ancak 1 hafta önce açılan Batıkent- Sincan metro hattı, Ankaralıların çilesi oldu. Yeni yapılan metro yurttaşların beklentilerini karşılamak bir yana, yol çilesini de katladı. Otobüsle 40 dakikada gidilen Kızılay-Sincan hattı, metro ile 1 saatin üzerine çıktı. Üstelik metro çıkışlarının ilçe dışında olması ulaşımı imkansız hale getirdi.

Batıkent-Sincanmetro hattı açıldı, Ankaralıların metro çilesi başladı.

Batıkent’ten Sincan’a uzanan yeni hat, 12 Şubat’ta devreye girdi. Ulaşımın daha hızlanacağını düşünen Ankaralıları hayal kırıklığına uğradı.

Kızılay-Sincan arasındaki mesafe otobüsle 40 dakika-60 dakika kadar sürüyor. Metroyla bu süreninin 44 dakikada sabitleneceği, belirtiliyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.

Geçen 1 haftada metro hattındaki yoğunluk yurttaşların tepkisine neden oldu. Üstelik yolculuğun 1 saatten fazla sürmesi, vaatlerin de gerçekçi olmadığını ortaya koydu.

Metro hattındaki tek sorun süre değil. Metronun Sincan durağı ilçe merkezine oldukça uzak. Üstelik buradan merkeze ulaşımı sağlayacak otobüs seferleri de yok.

Metro seferlerinin az olması da, özellikle mesai giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluğu artırıyor.

Ancak kimileri de halinden oldukça memnun.

ulusalkanal.com.tr

ankara Sincan metro batıkent çile