PKK'ya desteği açık açık söyledi

"Türkiye ile İran arasında bağımsız Kürt devleti kurulmalı... " İsrail, bölücü terör örgütü PKK'ya desteğini açıkça dile getirdi. İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, PKK'nın devlet kurması için bütün uluslara çağrı yapılması gerektiğini söyledi. Şaked, söz konusu devlet için de Türkiye ve İran'ı hedef gösterdi

PKK'ya desteği açık açık söyledi

İsrail, yıllardır uygulamaya koymaya çalıştığı projeyi bu kez açık açık dile getirdi. İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, PKK'nın devlet kurması için çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Şaked, başkent Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün güvenlik konferansında konuştu.

PKK'yı "stratejik partner" olarak tanımlayan Şaked, PKK devletine büyük bir destek verdiğini söyledi. Şaked, "Kürtleri devletsiz en büyük ulus yapan adaletsizliği düzeltecek adımlar atmalıyız. Uluslara Kürt devleti kurulması çağrısı yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Kürt devleti Türkiye ve İran arasında kurulmalı." sözleriyle iki ülkeyi hedef gösteren Şaked, PKK'nın "Daha önce hiçbir ulusal saldırmadığını" ve "barış istediğini" savundu.

Konferansta Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün Başkanı Amos Yadlin'in de söz aldı. Yadlin, "Devleti olmayan ve kimsenin ilgilenmediği 20 milyon Kürt, IŞİD'in yenme konusundaki en ciddi taraf. IŞİD'le birinci öncelik olarak savaşan tek taraf Kürtler" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 2014 yılında yaptığı bir konuşmada "Kürdistan devleti" kurulmasına destek verdiklerini söylemişti. Netanyahu, PKK'nın siyasi bağlılığını kanıtladığını ve bağımsızlığı hak ettiğini ifade etmişti.

ulusalkanal.com.tr