Kim bu adam?
Karikatürist olarak devam ettirdiği yaşamında 'Ağır Abi' adlı filmin senaryosunu yazan ve yöneten Oğuzhan Uğur, 'Terbiyesizim' adlı parçasıyla ülke çapında ün kazandı. Şarkılarını dinleyenlerin 'Kim bu adam?' dediği Uğur, kendini Aydınlık'a anlattı
Oğuzhan Uğur, enerji dolu kişiliğini hemen karşıya aktarabilen bir yapıya sahip. Onu tanıdığınızda, sevecenliği ve samimiyetiyle çok sevebileceğiniz biri. Eğlenceli müziğinin altında ise aşk acısı çekmiş, hüzünlü ve yaşadıklarını yazan bir adam var. Kısacası Oğuzhan Uğur yazdığı sözlerle insanların hayatlarına değinebilmeyi çok iyi başarıyor. Oğuzhan Uğur ile Eskişehir'de verdiği konser öncesinde görüştük:
Oğuzhan Uğur şarkıları duyulduğu zaman "Kim bu adam?" dedirtiriyor. Gerçekten kim bu adam ?
"Kim bu adam?" dediğimiz zaman aslına bakarsanız normalde bir karikatürist. Daha sonrasında şarkısı tutunca müzik piyasası da onu tuttu o da şarkılarına devam etti. Konser vermeyi insanlarla birlikte olmayı çok sevdi. Bu yüzden birinci albümü bitirdi, ikinci albimi bitirdi ve devam ediyor.
Oğuzhan Uğur isminin önüne pek çok sıfat ekleyebiliyoruz. Senarist, yönetmen, karikatürist, şarkıcı peki Oğuzhan Uğur en çok hangisi?
Biraz önce de dediğim gibi aslında karikatüristim. ilk bu işten ekmek kazandım. Daha sonra tiyatro oyunları yazmaya başladım. Baktım para kazandırmıyor, oradan sinema filmine geçtim, o da kazandırmıyor şimdi. Daha sonra müzik piyasasına geçtim.Yani hepsi birbiriyle bağlantılı.
Şarkı sözleriniz çok eğlenceli, peki bu sözler hangi ruh halinde ve nasıl ortamlarda oluşuyor?
Aslında hiç eğlenceli değil bakarsan. Hep böyle bir acı tribe girmiş bir adam var ama canın sıkıldıkça böyle şeyler yazıyorsun. Ben mesela mutluyken adımı bile söyleyemem. Ama canım sıkkınken bunlar çıkıyor ortaya bir şekilde.
'Yanımızda olan tek güç İşçi Partisi'ydi'
Babanız Hasan Atilla Uğur İşçi Partisi MKK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı. Siz de Gezi Parkı olayları üzerine bir şarkı yaptınız. Siyasete bakış açınızdan biraz bahsedebilir misiniz ?
Ben siyaset yapmıyorum. Herkes siyaset yapıyorsun diyor ama ben yaşadığım şeyi anlatıyorum. Yanıma gaz kapsülü düştü, ölüyordum, bunun için de şarkı yaptım. Aşık oldum kalbim yere düştü, onun için de şarkı yaptım. Sonuç olarak ben yaşadığım şeyleri anlatıyorum. Babama gelince çok entresan bir durumdu. Fakat ben şunu gördüm o algı yok henüz bizde. Ben çok daha sağ görüşlü bir çocukluk geçirdim. Şimdi babamın İşçi Partisi'nde olması bir an bana "Ne oluyor ya!" dedirtti. Ama yanımızda olan tek güç İşçi Partisi'ydi. Bunu biliyorum, böyle bir vefamız var.
Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Çocuklar için birşeyler söyler misiniz ?
Çocukların ne kadar çocukluğunu yaşadığını hiç ama hiç bilmiyorum. Çünkü son zamanlarda çok fazla çocuk ölümlerinin olduğunu biliyoruz. 23 Nisan'ı çocuklara kimin armağan ettiğini önce anlatmamız gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk bize egemenliğimizi nasıl armağan ettiyse, bu bayramı da çocuklara armağan etti. Çocuklara güveniyoruz. Eminim onlar geleceğe daha iyi bakacaklar. Bizi bile onlar kurtaracaklar. Küçüğüm canlarım çocuklar benim...
Gizem Değirmenci / Aydınlık