Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'dan Viranşehir'deki bombalı saldırıyla ilgili açıklama

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK'lı teröristler hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara bombalı araçla saldırı düzenledi. Vali Güngör Azim Tuna, saldırıda 2 kişinin şehit olduğunu, 17 kişinin yaralandığını belirtti. Tuna, saldırının ardından yapılan operasyonlarda 26 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'dan Viranşehir'deki bombalı saldırıyla ilgili açıklama

PKK'lı teröristler Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hakım ve savcıların kaldığı lojmanlara bombalı araçla saldırı düzenledi. Vali Güngör Azim Tuna 2 kişinin şehit olduğu söyledi.

Vali Güngör Azim Tuna, saldırının saat 21.45'te PKK'lı teröristler tarafından yapıldığını ve saldırıda 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile karakol bekçisi İbrahim Kete şehit olduğunu açıkladı.

"Şehit olan 11 yaşındaki çocuğun babasının röp ((( Lojmanda bulunan ve aç olan bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama oldu, bir daha eve gelemedi. Koridorda üstüne biraz taş falan yığılmıştı. Ben de koridora girerken ilk başta göremedim sonra ışıklar biraz aydınlanınca gördüm. Baktım ki oğlum şehit olmuştu. Lojmanın tam ortasındaydı. Benim oğlum şehit oldu. Vatanımız sağ olsun"

Tuna, saldırının ardından başlatılan operasyonlarda Mardin ve Şanlıurfa'da toplam 26 kişi gözaltına alındığını belirtti.

Vali Güngör Azim Tuna, saldırıda yaralanan 18 kişiyi hastanede ziyaret etti.

ulusalkanal.com.tr

pkk şanlıurfa terör saldırısı viranşehir güngör azim tuna