Bu sergi başka sergi...

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ibretlik bir sergi açıldı. Adalet sarayının girişinde unutulan suç aletleri ve emanet bırakılan 7 bin 500 eşya sergilenmeye başlandı. Başsavcı bu ibretlik sergiyi basına tanıttı.

Bu suç aletleri, bir adliyenin güvenlik noktasına takılan suç aletlerinden oluşuyor.

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde son 6 ayda güvenlik kontrollerine takılan suç aletleri ve unutulan eşyalar basına açık bir şekilde sergilendi.

Savcılığın sergiyi açma amacı, adliyeye giren yurttaşların duyarlılığını arttırmak.

Sergilenen aletler arasında üzerinde "haydar, ağrı kesici" yazan bu sopalar dikkat çekiyor.

Başsavcıya göre, bu kadar aletin yakalanması, güvenlik güçlerinin bir başarısı.

''Bunların hepsi suç eşyası değil. Ama şurada gördüğünüz şişler tamamıyla suç işlemek veya birilerine zarar vermek maksadıyla. Mesela sopalar muhtemel bir kavga ve kargaşa anında kullanıp başkalarına zarar vermek maksadıyla bulundurulan aletler. Polisin, özel güvenliğin ne kadar ciddi ve hassas bir biçimde arama yaptığını ve bunları da yakaladığını görmek bizi mutlu ediyor."

Başsavcı aletlerin ne yapılacağına dair de bilgi verdi.

''Ekonomik olarak değerlendirilebilecek olanları değerlendireceğiz. Mesela makasları ihtiyaç olan birimlerimizde kullanabiliriz. Metalleri eritebilecek bir metal fabrikasına verip erittirebiliriz, tekrar geri dönüşüm şeklinde. Geri dönüşüm şeklinde tekrar ekonomiye kazandırmayı düşünüyoruz. Sopaları odunculara verip yaktırabiliriz diye konuştu.''

ulusalkanal.com.tr

sergi adalet sarayı istanbul anadolu adliyesi