Avrupa mültecilere limanları kapadı

İtalya, Libyalı 629 mülteciyi taşıyan kurtarma gemisine ülkenin tüm limanlarını kapadı. Malta hükümetinin de reddettiği kurtarma gemisi, Akdeniz sularında mahsur kaldı...

Akdeniz'deki mülteci krizinin ardında bir insanlık dramı yaşanıyor. Ne İtalya ne Malta onları istemiyor. 600'den fazla mülteci denizde mahsur kaldı...

İtalya'da yeni kurulan koalisyon hükümetinin göç karşıtı İçişleri Bakanı Matteo Salvini... Libyalı 629 mülteciyi taşıyan kurtarma gemisine tüm limanları kapadığını açıkladı.

Salvini, mültecileri Malta'nın alması gerektiğini, Malta hükümeti ise, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde koordinasyondan Roma'nın sorumlu olduğunu söylüyor.

Malta'yı "hiçbir göçmeni almamakla" suçlayan İtalyan Bakan, ülkesinin tüm limanlarına geminin yanaşmasına izin vermemeleri emrini verdi. Matteo Salvini, Facebook üzerinden de tepki çeken açıklamalarda bulundu.

İtalya, Avrupa'ya gitmek isteyen Afrikalı göçmenlerin başlıca geçiş kapısı. Seçimlerde "kural dışı" göçle mücadele sözü veren yeni İçişleri Bakanı Salvini'nin söylemleri ise İtalya'yı Akdenizli müttefikleri ile krizin eşiğine getirmiş durumda.

ulusal.com.tr

libya avrupa mülteci italya