Hakan Plastik'e sendika girecek

Lastik İş Sendikası geçtiğimiz Şubat ayında Hakan Plastik fabrikasında örgütlenmeye başladı.

Hakan Plastik'e sendika girecek

Hakan Plastik işvereni 16 işçiyi işten çıkattı. İşçilerin iddiasına göre işten çıkarmaların sebebi sendikalı olmaktı. Geçen bir ay boyunca Lastik İş Sendikası örgütlenme faaliyetlerini sürdürdü. Lastik iş sendikası 400 işçinin çalıştığı Hakan Plastik işyerinde çoğunluğu sağladı, ve Çalışma Bakanlığına yetki tespiti için başvurdu.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Çerkezköy Organize Sanayide faliyet gösteren Hakan Plastik İşyerinde sendikalaşmaya çalışan işçiler bir aylık sürede yetki almaya hak kazandı. Çoğunluğu sağlayan sendika, yetki tespiti için Çalışma Bakanlığına başvurdu. Fabrika önünde bir basın açıklaması yaparak bunu işverene ve tüm işçilere duyuran Lastik İş Sendikası İşverene “artık direnme gel sendikamızı tanı” dedi.

Hakan Plastik’e Sendika Sokacağız.

Hakan Plastik işçilerinden Mustafa Öztürk Ulusal Kanal'a konuştu. Öztürk. “bundan tam bir ay önce 16 arkadaşımız işten çıkartıldı. Biz yılmadık örgütlenmeye devam ettik. Bugün çoğunluğu aldık ve yetki için bakanlığı başvurduk. Sevinçliyiz. Arkadaşlarımız bayram havasında, sendika Hakan Plastik’e girecek.” Dedi. İşten çıkartılanlardan Metin Kara ise şunları söyledi. “biz işçiler olarak fabrikada tam bir dayanışma içinde olduk. Bir yumruk olduk birbirimize sahip çıktık bugün geldiğimiz noktada çoğunluğu aldık. Yetki için sendikamız başvurdu. Bu fabrikaya sendikayı sokacağız.” Dedi.

İşveren Boşuna Direnmesin

Hakan Plastik fabrikası önünde bir basın açıklaması yapan Lastik İş Sendikası adına İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk konuştu. Öztürk “bu bizim için büyük bir adımdır. Çünkü bu sonuç Hakan Plastik işvereninin işçilere karşı sürdürdüğü yasa dışı saldırılara rağmen elde edilmiştir. Ama bilmeliyiz ki önümüzde ki süre daha zorlu geçecek. Hakan Plastik işvereni tattığı yenilginin acısıyla yasa dışı saldırıları da artırabilir. Nasıl uydurma gerekçelerle işçileri işten çıkardıysa, bu defada çoğunluğun olduğunu bile bile olumlu tespit yazısına itaraz ederek zaman kazanmaya çalışabilir. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar değişen bir şey olmayacak. Haklı mücadelemizi sonuca ulaşıncaya kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.” Dedi.

İşçi Partisi Çorlu Belediye Başkanı Yüksek Mimar Mehmet Ali Esmer Hakan Plastik işçilerini yalnız bırakmadı. Esmer; “bu mücadelenin yanında bizde İşçi Partisi olarak mücadele edeceğiz. İşçiler zafere ulaşana kadar tüm gücümüzle yanlarındayız. Emek kuvvetleri ile cumhuriyet kuvvetlerini birleştirerek iktidara yürüyeceğiz.” Dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr