Zaman yazarından şok açıklama

Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AKP'nin cemaate yönelik büyük bir operasyon yapacağını söyledi. Bir televizyon kanalına konuşan Gülerce, "Daha önce yaşanmamış bir operasyonu yaşayacağız. Pazartesi de başlayabilir" dedi.

Zaman yazarından şok açıklama

17 Aralık operasyonu sonrası Gülen cemaatiyle AKP arasında ipler koptu, Başbaakn Erdoğan "paralel yapı" olmakla suçladığı cemaate yönelik kapsamlı bir operasyon için düşmeye bastı.

Gülen hareketinin önde gelen isimlerinden Hüseyin Gülerce, operasyonun birkaç gün içinde yapılabileceğini söyledi. Bir televizyon kanalında konuşan Gülerce, "tarihin en büyük operasyonu geliyor" dedi.

“Ben sıkı duralım diyorum. Bu olay ne Selçuklu da yaşandı ne Osmanlı da. Böyle yangın sünniler arasında hiç yaşanmadı. 'Paralel yapı'ya bir operasyon geliyor. Başbakan'ın dünkü toplantısı da bunun bir göstergesidir. Bu şunu gösteriyor, Başbakan bir karar vermiş kendisine destek veren gazetecilere bu fikrini açıkladı”

Gülerce olası operasyonla ilgili tarih de verdi, Erdoğan'ın Dolmabahçe toplantısına atıfta bulundu.

“Daha önce yaşanmamış bir operasyonu yaşayacağız. Pazartesi de başlayabilir Uzakdoğu ziyareti sonrası da. Ama böyle bir operasyonu daha önce Türkiye görmedi. Bu toplantıdan çıkan ana fikir Başbakan'ın operasyon konusunda kararlı olması. Netice ne olursa olsun büyük sıkıntılar yaşayacağız”

ulusalkanal.com.tr