İstanbul askeri casusluk davasının gerekçesinde f tipi örgütün kumpasları bir bir anlatıldı

İstanbul'da görülen Askeri Casusluk davasında beraat kararlarının gerekçesi açıklandı. Yeniden yargılamayı yapan İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında F tipi örgütün kumpaslarını bir bir anlattı.

İstanbul askeri casusluk davasının gerekçesinde f tipi örgütün kumpasları bir bir anlatıldı

Yeniden yargılamada beraatle sonuçlanan İstanbul Askeri Casusluk davasında gerekçeli karar açıklandı.

Davayı karara bağlayan İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında kumpasa dikkat çekti. Yargı ve polis içinde yuvalanan F tipi örgütün kasıtlı olarak TSK ve milli projeler üreten ASELSAN, HAVELSAN gibi kurumlarda çalışanları hedef aldığı belirtildi. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya'nın "dijital terör" olarak tanımladığı davada gerekçeli kararda iddianemeyi yazan firari savcı Fikret Seçen'in davayı düşürecek nitelikteki belgeleri adli emanete kaldırarak gizlediği vurgulandı. Gerekçeli kararda bu durum için "savcının kastı sorgulanmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

F tipi polislerin yaptığı aramda yanlış adreste doğru delilleri bulmasu mahkeme tarafından hayatın doğal akışına aykırı bulundu. "Sahte dijital verilerin yanlış adrese yerleştirildiği anlaşılmaktadır" denildi.

Makeme heyeti 639 sayfalık gerekçeli kararda davanın bir numarası emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon konuşmalarında yapılan tahrifatı da kumpas olarak kayda geçirdi. Bu durumun ortaya çıkmasına karşın iddianamede de aynen kullanılmasında kasıt olabileceği değerlendirildi.

Dijital veriler dışında hiç bir delilin olmadığına dikkat çeken mahkeme, hiç bir istihbarat kurumunun haberi olmayan bir yapılanmanın yurt dışından gelen isimsiz bir ihbarda ayrıntılı olarak anlatılmasını da şüpheli buldu.

Casusluk ve fuhuş gibi suçlamalarla hedef alınan kurum ve kişilere karşı itibar suikasti gerçekleştirildiği belirten heyet, soruşturma ve davada görev alan polis ve yargı mensuplarının soruşturlmasını istedi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr