Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de aralarında bulunduğu bir grup 4 Ayaklı Minare için basın açıklaması yaptı. Açıklama tam bitmişti ki silah sesleri duyuldu. PKK'lılar uzun namlulu silahlarla polise ateş açtı. Olay sırasında bölgede bulunan Tahir Elçi başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Saldırıda 1 polis şehit oldu 1 polis ağır yaralandı. Çatışmanın ardından Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi öldürüldü

Saat 10.30 sıralarıydı. Açıklamanın hemen ardından çevreden silah sesleri yükseldi.

Polisler, Tahir Elçi, basın mensupları ve çevredeki vatandaşlar ne olduğunu anlamadan çatışmanın ortasında kaldı. O anlar basın mensupları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Elçi vurulmadan önce polislerin arkasında görülüyor. Tam bu sırada bir PKK'lı Tahir Elçi'nin olduğu alana doğru koşuyor. Polisler ateş açıyor ancak, terörist hızla alandan uzaklaşıyor.

Çatışma ortasında kalan Tahir Elçi, 4 Ayaklı minarenin dibinde başından vurularak hayatını kaybediyor. Terör saldırısında 1 polis şehit olurken 1 polis yaralandı.

Adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı "Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düşerken elini beline götürdü. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı" dedi.

Çatışma uzun süre devam etti. Polis ekipleri takviye ekip ve ağır silah istedi. Çatışma anını görüntüleyenbasın mensupları can güvenliği gerekçesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Çatışma sırasında 2 gazeteci de yaralandı.

Çatışma nedeniyle bölgeye uzun süre ambulans giremedi, Elçi'nin cenazesi ile yaralılar olay yerinden geç alındı.

Elçi'nin yapılan ön otopside ensesinden giren kurşunun sol kaşının üzerinden çıktığı belirlendi.

İlçede yaşanaların ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Olayın yaşandığı bölgede 2. bir saldırı daha yaşandı. İnceleme yapan heyete ateş açıldı. Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz yara almazken , 2 polis memuru hafif yaralandı.

diyarbakır barosu başkanı