Çavuşoğlu'ndan 'Dışişleri Bakanlığındaki FETÖ soruşturması' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'na yönelik FETÖ soruşturması ile ilgili konuştu, gözaltı kararı verilenlerin büyük bir çoğunluğunun daha önceden uzaklaştırıldığını söyledi. Bu arada FETÖ operasyonları da devam ediyor. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerine yönelik operasyon başlatıldı. FETÖ davalarında da cezalar yağıyor

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı personeli 249 şüphelinin göz altı kararı ile ilgili konuştu.

Dışişleri Bakanlığında FETÖ soruşturması kapsamında, bakanlığa giriş sınavlarında örgüt üyesi adaylar lehine usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile gözaltı kararları alınmıştı.

Çavuşoğlu, "Göz altına alınan şüphelilerin yüzde 95’i bakanlığımızdan aynı gerekçeler, şüpheler ve bazı somut deliller neticesinde uzaklaştırılmış kişilerdir" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanlığının geçmişte FETÖ'cüleri uzaklaştırırken aldığı kararların isabetli olduğunu da belirtti.

Bu arada operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

11'i mahrem imam, 41'i muvazzaf asker olmak üzere 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefondan iletişim kurdukları belirlendi.

Öte yandan kumpas davalarında görev alan hakim ve savcılara da ceza yağıyor.

Emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'a verilen hapis cezasını onayan eski Yargıtay üyesi Mustafa Akarsu FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası aldı.

ulusal.com.tr

fetö Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu