Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan ABD’ye: ''Teröre destek kabul edilemez''

Washington'a bir uyarı da Ankara'da yapıldı... Beştepe'de Suriye gündemli kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn'le görüştü. Görüşmede Türkiye'nin sahadaki kararlığı Washington'a iletildi. Terör örgütlerine verilen desteğin "kabul edilemez" olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan ABD’ye: ''Teröre destek kabul edilemez''

Washington bir kez daha uyarıldı. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi'ne Beştepe'de Türkiye'nin kararlılığı hatırlatıldı. "Teröre destek kabul edilemez" denildi.

James Jeffrey'den sonra göreve gelen, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn Ankara'ya geldi. Rayburn'le görüşen isim, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oldu.

Görüşmenin ana gündemi Suriye oldu. Kalın görüşmede, Ankara'nın sahada ve masadaki kararlılığını vurguladı. İdlib'deki çatışmasızlık ortamının korunması yönünde çabaların sürdüğü bildirildi. 5 Mart mutabakatı doğrultusunda, uluslararası toplumun da destek vermesi gerektiğinin altı çizildi.

ABD'nin eski Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, sık sık Suriye'de PKK -PYD temsilcileri ile yaptığı görüşmelerle gündemdeydi. ABD, örgüte, idari iktisadi ve askeri desteğini sürdürüyor. Kalın, ABD'nin yeni Suriye temsilcisi Rayburn'e de gerekli uyarılıları yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, ABD'li heyete, Suriye'deki terör gruplarına her türlü siyasi, ekonomik ve askeri desteğin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine vurgu yaptı.

ulusal.com.tr

abd türkiye pkk suriye pyd terör washington