Hatay'a özgü lezzet: Kabak tatlısı
Hatay'da yapılan kabak tatlısı diğerlerinden farklı. Beyaz kabaktan yapılması ve kıtır olması onu diğerlerinden ayırıyor.
Haber: Hüseyin Güler
Bu tatlıHatay'a özgü kabak tatlısında, beyaz kabak, pancar şekeri ve kıtır olması için de tatlılarda tercih edilen kireç suyu kullanılıyor.
Tatlı için Arsuz ilçesinde özellikle ekimi yapılan beyaz bal kabaklar seçiliyor.
Öncelikle kabaklar 2 parçaya ayrılıyor, içindeki çekirdekler çıkarılıyor. Dilimlendikten sonra kazana konuluyor.
Taş kireçlerden hazırlanan su, kıtır olması için kabakların üzerine dökülüyor. Daha sonra kabaklar yıkanıyor. Üzerine hazırlanan şerbeti dökülüyor.
6 saat sonra servis ediliyor.