Amasya Tamimi’nin 97. yılında ülkemizde yeniden ulusal uyanışa ihtiyaç var

Amasya Tamimi’nin 97. yılında ülkemizde yeniden ulusal uyanışa ihtiyaç var

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği İstanbul Şubesi bir basın açıklaması yaptı.

"Amasya Tamimi’nin 97. yılında ülkemizde yeniden ulusal uyanışa ihtiyaç var" başlıklı açıklamada, "biz, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, Atatürk devrimlerine sahip çıkan Kuruluşlar ve Yurttaşlar olarak, dayanışma içinde elele verdiğimizde, ülkemizi terörden ve her türlü gerici, bölücü girişimlerden kurtaracağımıza inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

21-22 Haziran 1919 tarihli Amasya Tamimi Türk Ulusu'nu, bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesine çağıran ulusal uyanış sesi olmuştu.

Dünyada benzeri az görülebilecek bir kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden, ne yazık ki geriye gidiş hızlanmıştır.

Amasya Genelgesinde yer alan ifadeler,

adeta bugün için söylenmiş gibi:

• Yurdun bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir.

• İstanbul'daki HÜKÜMET üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getirememektedir. Bu durum ulusumuzu yok olmuş gibi gösteriyor.

• Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararlılığı kurtaracaktır.

O tarihte önemle vurgulanan durum, 97 yıl sonra bugün adeta yeniden yaşanmaktadır.

Gerçekten, “Bağımsızlık ve ülke bütünlüğü tehlikededir; bugün de ulusumuzun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararlı mücadelesi kurtaracaktır.”

TERÖR örgütünün ulusal bütünlüğümüze yönelik saldırılarını kınıyor, ŞEHİT AİLELERİNE VE ULUSUMUZA başsağlığı diliyoruz. Ateş Düştüğü Yeri Yakar denilse de, ateş sadece şehit ailelerinin evine değil, ateş ulusun bağrına düşüyor.

Biz, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, Atatürk devrimlerine sahip çıkan Kuruluşlar ve Yurttaşlar olarak, dayanışma içinde elele verdiğimizde, ülkemizi terörden ve her türlü gerici, bölücü girişimlerden kurtaracağımıza inanıyoruz. Mücadeleye devam…

Nazan Moroğlu

İKKB Koordinatörü

Prof. Dr. Kürşat Yıldız

TÜMÖD İstanbul Şubesi

ulusalkanal.com.tr