Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Şûrada eğitimde fırsat eşitliğini tartışacağız''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7 yıl aranın ardından toplanacak olan Milli Eğitim Şûra’sı ile ilgili konuştu. Bakan Özer, genç işsizliğe çözüm için şûrada bir yol haritası çıkarılacağını belirtti. Sorunun çözümünde en önemli enstrümanın mesleki eğitim olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Şûrada eğitimde fırsat eşitliğini tartışacağız''

Eğitimde yaşanan sorunların çözümü tartışılacak, genç işsizlik ele alınacak ve yol haritası çıkarılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in göreve gelmesinin ardından ilk adımı şûra toplama kararı oldu. 7 yıldır toplanmayan Milli Eğitim Şûra’sı 1-3 Aralık’ta “Eğitimde Fırsat Eşitliği” başlığıyla Ankara’da yapılacak.

''EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ TARTIŞACAĞIZ''

Eğitimde yaşanan sorunların tartışılacağı şûra öncesi Bakan Özer, değerlendirmelerde bulundu.

- En önemli sorun olan okullar arası başarı farkı aslında eğitimde fırsat eşitliği ile doğrudan ilişkili. Ayrıca bölgeler arasında da başarı farkları söz konusu. Bu nedenle şûranın odağına “Eğitimde Fırsat Eşitliği”ni aldık. Konuyu çok geniş katılımla, çok boyutlu olarak tartışma imkânı bulacağız. İyileştirme alanlarını ve atacağımız adımları çok boyutlu değerlendirme imkânımız olacak.

''GENÇ İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ELE ALINACAK''

Genç işsizliğin azaltılmasında mesleki eğitimin rolüne dikkat çeken Bakan Özer, çözüm için yol haritasının şûrada belirleneceğini ifade etti.

- Mesleki eğitim kendi yerini bulduğunda ortaöğretim sisteminin de yerli yerine oturacağına inanıyorum. Bunların şurada tartışılmasını istiyoruz. Özellikle ülkemizde genç işsizliğinin azaltılmasında en önemli enstrümanın mesleki eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda mesleki eğitimin yol haritasını şurada çıkaracağız.

ankara Milli Eğitim Bakanı Milli Eğitim Şurası Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer