Anneler gününde İzmir'de acı, hüzün ve gözyaşı vardı

Anneler gününde İzmir'de acı, hüzün ve gözyaşı vardı. Anneler günü etkinliği için Marmaris'e giderken Muğla'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerden 18'nin cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.

Acı, gözyaşı, keder, hüzün.... İzmir anneler gününde kelimeler boğazlarda düğümlendi.

Anneler günü için Marmaris'e gidiyorlardı. Gönüllerince bir gün geçireceklerdi. Ama olmadı. Mutlu başlayan yolculuk, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında son buldu. Gülerek çıktıkları yolculuktan, cansız bedenleri döndü.

Kazada 21'i kadın 24 kişi hayatını kaybetti. Cenazeler Muğla Adli Tıp kurumundan alındı. İzmir, Ankara ve Çanakkale'deki ailelere teslim edildi.

Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı için Buca Eyüp Sultan Caminde tören düzenlendi. 7 annenin tabutlarının başında, anneler gününde gözyaşları sel oldu.

Törene Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'da katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, kazanın her yönüyle araştırılacağını ve sebebinin mutlaka ortaya çıkarılacağını belirtti.

17 yaşındaki öğrenci Melisa Şele Menderes ilçesinde, Gülizar Kılıç için Uzundere Cemevi'nde, Münire Güler ile eşi Habil Güler Buca'da, Zübeyde Çalık ve Feray Akın, Çanakkale'de toprağa verildi.

Kazada yaralanan 10 kişinin tedavisi ise sürüyor.

ulusalkanal.com.tr