Suriye ordusundan Halep için büyük hazırlık

Suriye Ordusu Hama'nın ardından Halep'te de kara harekatına hazırlanıyor. Reuters ajansına konuşan yerel kaynaklar Halep operasyonu için İran askerlerininde bölgeye geldiğini söyledi. İran Devrim muhafızları komutanı Kasım Süleymani'ninde Halep, Lazkiye İdlib üçgenindeki büyük operasyon hazırlıklarını denetmek için bölgede olduğu da iddialar arasında. Öte yandan Suriye Ordusu Şam banliyölerindeki silahlı grupların mevzilerini bu sabah yoğun ateş altına aldı.

Suriye ordusundan Halep için büyük hazırlık

Rusya’nın yoğun hava operasyonlarına başlamasının ardından Suriye’de dengeler değişti. Suriye Ordusu, savunma hattında olduğu bölgelerde karşı atağa geçerek büyük operasyonlara başladı. Hama - Humus kırsalında yürütülen başarılı kara operasyonlarının ardından bir çok köy ve beldenin kontrolü yeniden Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçti.

Suriye Ordusu’nun bir taraftan da Halep'e yönelik hazırlık yaptığı belirtildi. Yakın zamanda Halep, Lazkiye ve İdlip üçgeninde büyük bir kara operasyonu başlayacağı iddia edildi. Halep’teki IŞİD ve benzeri terör örgütlerine yönelik kapsamlı operasyon hazırlıkları yapıldığı ifade edildi. Reuters ajansına konuşan kaynaklar Halep operasyonu için bölgeye kademeli olarak binlerce İran askerinin intikal ettiğini aktardı.

Suriye Ordusu’nun Halep’te planladığı operasyona destek olması için Şam’ın Zabadani ilçesinde mevzilenen Hizbullah’a bağlı milis güçlerden bir kısmının da Halep çevresine konuşlandırıldığı ileri sürüldü.

Halep, İdlib ve Lazkiye üçgenini terör örgütlerinden temizlemek için yürütülen askeri hazırlıkları, İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani’nin bizzat yerinde denetlediği de gelen bilgiler arasında.

Başkent Şam’da da Suriye Ordusu bu sabah altıdan itibaren terör örgütlerinin hedeflerini yoğun ateş altına aldı. Şam banliyölerindeki hedefler top atışlarının yanı sıra uçaklarla da vuruldu. Uçaklar çok sayıda sorti yaptı. Terör örgütleri dün Şam’a sekiz havan topu fırlatmış bunların ikisi Rusya Büyükelçiliği’ni hedef almıştı.

ulusalkanal.com.tr