Kamer Genç'in vasiyetini Ulusal Kanal'da açıkladı

Kamer Genç'in vasiyetini Ulusal Kanal'da açıkladı

Kamer Genç'in vasiyeti: İyileşemezsem, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli’ye gönderin.

Ulusal Kanal’da yayınlanan Alternatif programına katılan E. Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, uzun süredir hastanede tedavi gören Kamer Genç’in vasiyetini açıkladı.

Pankreas kanseri nedeniyle uzun süredir hastanede tedavi gören CHP eski milletvekili Kamer Genç’i ziyaret eden ve ailesiyle görüşen Ufuk Söylemez, deneyimli siyasetçinin vasiyetiyle ilgili çarpıcı açıklama yaptı.

Sabahattin Önkibar’ın sunduğu programa katılan Ufuk Söylemez, önce vasiyeti açıklamak istemedi ancak programın ilerleyen dakikalarında o vasiyeti açıkladı.

“Laiklik elden giderken, Türkiye bir mezhep devletine dönüştürülürken, Cumhuriyetin bütün kurumları saldırı altındayken Tunceli’den çıkmış bu yiğit vatan evladı Cumhuriyetin değerlerini savunmuştur “ diyen Söylemez, Kamer Genç’in vasiyet olarak “ben iyleşemezsem, bana bir şey olursa beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli’ye gönderin” dediğini açıkladı.

"SEN ÇOKTAN CUMHURİYET TARİHİMİZDE YERİNİ ALDIN"

Aydınlık yazarı Ufuk Söylemez daha önce de Kamer Genç’i ziyareti ile ilgili köşesinde şunları yazmıştı:

Çalışkan ve Cesur bir Cumhuriyet evladı olan Sn. Kamer Genç’in hastalıkla mücadelesinde de ne denli dirençli ve dirayetli olduğuna tanıklık ettik.

O Kamer Genç ki, bölücülere ve yobazlara karşı, laik Cumhuriyetçi – Atatürkçü yılmaz bir hukuk savaşçısı olarak, milletin vicdanının sesi ve morali olmuştu.

Kamer Genç Tuncelili idi.

Kamer Genç, çoğunluğu Alevi-Bektaşi inancına ve kültürüne sahip, vatanına, milletine bağlı ve Atatürk Cumhuriyetine sahip çıkan Tunceli halkının da onuru ve sembolüydü. Kürtçülerin, Alevileri bölücü emellerine alet etmesinin önündeki en büyük engeldi.

Kendisiyle TBMM’de aynı partide (DYP) 2 dönem birlikte Milletvekilliği yapmanın onurunu taşıyorum.

Kendisine yapılan haksızlıklara, engellemelere, tutucu ve mezhepçilerin kalleşliklerine rağmen, güvendiği ve hizmet ettiği Tunceli halkı her defasında onu TBMM’ye gönderdi. SHP’den girdi kazandı, CHP’den girdi kazandı, DYP’den girdi kazandı, Bağımsız girdi yine kazandı, hiç yenilmedi.

Çizgisini, milli duruşunu – ulusal çıkarlardan yana, laik Atatürk Cumhuriyetine olan bağlılığını hiç değiştirmedi, hiç sarsılmadı.

Partilerüstü demokratik bir Kuvayi Milliye hareketi olan Milli Anayasa Forumlarına, her davetimizde koşarak, gönüllü olarak katıldı. Bölücü Anayasaya hep birlikte “Hayır” dedik.

Sokakta yürürken de, masada sohbet ederken de yurttaşlardan her zaman büyük bir ilgi ve sevgi gördü.

Hukukçu misyonu, parlamento deneyimi ve Pir Sultan Abdal kararlılığı ve dürüstlüğüyle kamuoyunda parlayan, aranan, sevilen ve desteklenen bir efsane isim oldu.

Kamer Genç, sen Milletin, Tuncelilerin vatansever Cumhuriyetçilerin gönlündesin.

Sen çoktan milletin kalbinde, demokrasi ve Cumhuriyet tarihimizde yerini aldın.

Bugünler de geçer. Biran önce iyileş. Tüm iyi dileklerimiz ve dualarımız seninle…

ulusalkanal.com.tr

atatürk ulusal kanal türk bayrağı tunceli kamer genç ufuk söylemez