Türk Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Afrika yolunda

Savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Katmerciler, ilk HIZIR ihracatına başladı. Yıl sonuna kadar bir Afrika ülkesine 20.7 milyon dolar zırhlı muharebe aracı HIZIR teslim edilecek.

Türk Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Afrika yolunda

Türkiye’nin savunma sanayindeki atılımı ihracat ile taçlanıyor. Türk markaları yurt dışına açılıyor. Katmerciler'in ürettiği Zırhlı Muharebe Aracı HIZIRAfrika'nın yolunu tuttu.

Sınır güvenliği için tasarlanan özel versiyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine de giren HIZIR, sınırlarımızı korumada aktif göreve başlamasından kısa süre sonra ilk ihracatı yapıldı. Seri üretimi yapılan HIZIR’ların ilk bölümü Afrika’da bir ülkeye gönderildi.

Ülkemizde segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı olan HIZIR’ın 20.7 milyon dolarlık ilk ihracat anlaşması geçen yılın temmuz ayında imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında teslimatlar bu yılın sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Katmerciler, 20.7 milyon dolar büyüklüğe sahip bu ihracatla birlikte 2020 yılında yüksek düzeyde ihracat geliri bekliyor. Şirket, yıl sonunda yaklaşık 45 milyon dolarlık ihracat geliri öngörüyor.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, “HIZIR’la yeni bir kapı daha açtık. HIZIR ve farklı ihtiyaçlara uygun geliştirdiğimiz nitelikli diğer araçlarımızla bu başarının devamını getireceğiz” dedi.

HIZIR, Türk savunma sanayinde sınıfının en yüksek motor gücüne sahip, en güçlü taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı olarak dikkat çekiyor. Tamamen Türk mühendislik ürünü olan HIZIR, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğine sahip bir zırhlı araç olarak yer aldığı her platformda öne çıkıyor.

HIZIR aynı zamanda bir komuta kontrol aracı. Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditlere karşı özelliğinin yanı sıra HIZIR’a, çeşitli silah sistemleri de entegre edilebiliyor.

ulusal.com.tr

afrika katmerciler