AKP "özelleştirme" önerisini KKTC'ye kabul ettiremeyince vanayı kapattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye’den gönderilen suyun özel şirket tarafından yönetilmesi önerisini kabul etmedi, Türkiye de vanayı kapattı. KKTC'de su akışının yanı sıra yatırımlar için para akışı da durduruldu.

AKP "özelleştirme" önerisini KKTC'ye kabul ettiremeyince vanayı kapattı

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su taşıyacak olan 1.6 milyar liralık proje için Mersin'de tören düzenlenmişti. Vanalar da bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Aradan 1 ay geçti açılan vanalar geri kapandı.

Vatan gazetesinin haberine göre, Türkiye suyu özel bir şirketin yönetilmesini talep etti. Ancak KKTC; Türkiye'nin 'özelleştirme' önerisini kabul etmeyip "belediyeler yetkilendirilsin" deyince su akışı durduruldu.

Anamur'daki vanayı kapatan Türkiye, KKTC'deki Geçitköy barajına su akışının yanı sıra, yatırımlar için para akışını da durdurdu.

Bu uygulama nedeniyle, bazı belediyelerin ve bakanlıkların yatırım projeleri askıya alındı.

Su krizi KKTC'de hükümet ortaklarından Cumhuriyetçi Türk Partisi'nde masaya yatırıldı. Başbakan Ömer Kalyoncu ve bazı bakanların yanı sıra Cumhuriyetçi Türk Parti Başkanı Mehmet Ali Talat toplantı yaptı. Toplantı sonrası çözüm için AKP hükümeti ile diyaloğa geçilerek sorunun çözülmesi kararlaştırıldı.

ulusalkanal.com.tr