'Meslekten ihraç edilmeliler'

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıtay'a 144, Danıştay'a 33 yeni üye seçti. Ardından da sürpriz bir kararname ile Yargıtay'daki 66 savcı ve tetkik hakimin görev yeri değiştirildi. Bu değişiklikler ne anlama geliyor? Ankara'da uzun yıllar hukukçuluk yapan avukatlar Şule Nazlıoğlu Erol, Mehmet Cengiz ve Haluk Pekşen yüksek yargıda yerinden oynayan taşları Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

144 Yargıtay üyesi ile 33 Danıştay üyesi seçen Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıtay'da görev yapan 66 savcı ve tetkik hakimin görev yerini değiştirdi. HSYK'nın bu adımı Ankara'da en çok konuşulan konular arasına girdi.

Ankara'nın deneyimli hukuçuları yapılan değişiklikleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, görev değişikliğini olumlu karşıladı.

Avukat Haluk Pekşen de cemaate yakınlığıyla bilinen hakim ve savcıların anayasal düzene karşı suç işlediklerini vurguladı. Pekşen, Görev değişikliğinin meslekten ihraca kadar götürülmesi gerektiğini savundu.

Avukat Mehmet Cengiz de HSYK seçimleriyle başlayan sürecin Yargıtay ve Danıştay seçimleriyle devam ettiğini söyledi.

“AKP yagıyı ele geçiriyor” değerlendirmelerine karşı çıkan Cengiz, söz konusu eleştirilerin Cumhuriyet yargısının F tipine karşı isyanını hedef aldığını belirtti.

Haber: Çağla Akkuş

Kamera: Uğur Marangoz-Mehmet Ali Gülseven

ulusalkanal.com.tr

yargıtay mehmet cengiz danıştay Haluk Pekşen