Sincar'daki PKK nereye gidecek?

PKK, Bağdat ile Erbil'in imzaladığı anlaşma sonrası Sincar'ı kaybetme korkusuna kapıldı. Terör örgütü, anlaşmaya karşı Sincar halkını silah zoruyla kışkırtma planlarına girişti. Türkiye'nin de olumlu karşıladığı anlaşma kapsamında PKK'nın nereye gönderileceği ise yeni bir tartışma konusu oldu. Ulusal Kanal'a konuşan Irak Türkmenleri PKK'nın Telafer'e yerleşme ihtimaline karşı önlem alınmasını istedi.

Sincar'daki PKK nereye gidecek?

Gürkan Demir

PKK'nın Sincar'dan çıkartılması için Bağdat ile Erbil'in imzaladığı anlaşma terör örgütünde korku yaratttı.

Anlaşma sonrası terör örgütü, Kandil'in ardından ikinci bir üs olarak kullandığı Sincar'ı kaybetmekle karşı karşıya kaldı.

Devlet otoritesinin egemen olması hedeflenen anlaşmayla PKK'nın kentte kurduğu özerk yönetim dağıtılacak. PKK kentten tamamen çıkartılacak.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, PKK Sincar halkını silah zoruyla anlaşmaya karşı sokağa çıkarmaya çalışıyor. Terör örgütü yöneticilerinin de katıldığı eylemlerle anlaşmaya imza atan Erbil ve Bağdat protesto ediliyor.

Türkiye'nin olumlu karşıladığı anlaşma sonrası PKK'nın Sincar'dan çıkartıldıktan sonra nereye gideceği de tartışma konusu.

Ulusal Kanal'a bilgi veren yerel kaynaklar PKK'nın Suriye'ye veya Irak içinde başka bir kente geçebileceğine, teslim olabileceğine ya da tamamen silahla bitirilebileceğine dikkat çekiyor.

PKK ve IŞİD tarafından zaman zaman zulme uğrayan Irak Türkmenleri ise PKK'nın Sincar'a yakın Türkmen kenti Telafer'e yönelmesinden endişe ediyor. Ulusal Kanal'a konuşan Türkmenler, Irak hükümetinin bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Irak Türkmenleri, Telafer halkının olası bir durumda PKK'ya karşı direnişe geçmeye hazır olduğunu vurguladı.

Erbil ile Bağdat kentte İç Güvenlik Kuvvetleri için 2500 kişiyi işe alacak. Türkmenler, işe alınacak kişiler arasında PKK'lıların sızmasına karşı da tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

ulusal.com.tr

türkiye pkk ırak Sincar