Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Türk Milletinin bağımsızlığına giden yolda büyük bir zafer olan Büyük Taarruz'un 96'ıncı yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Eline Türk Bayrağını alan yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir'deki Ata'sına koştu. Anıtkabir'de devlet erkanının da töreni vardı.

Önce Devlet erkanı Atatürk'ün huzuruna çıktı. Ardından eline Türk Bayrağı'nı alan yurttaşlar Anıtkabir'e akın etti.

Büyük Taarruz'un 96'ıncı yıl dönümü kapsamında tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri yapıldı. Coşkulu kutlamaların adreslerinden biri de Anıtkabir'di…

İlk olarak Anıtkabir'de Devlet erkanı için bir tören yapıldı. Aslanlı Yolda'n yürüyen siyasi ve askeri heyet Atatürk'ün huzuruna geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından da Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Zaferin,Kurtuluşun 96’ıncı yıldönümünde vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Ata’nın huzuruna koştu.

Anıtkabir'deki kutlamaların yanı sıra yeni bir de askeri geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatına katılan askerleri temsilen "Tarihi Bölük" ile polisler ve özel harekat timleri de vardı.

Kutlamalar kapsamında TBMM önünden başlayan kortej Ulus’ta Birinci Meclis Binası önünde sonlandı.

HABER: HASRET KAYA

KAMERAMAN: BARIŞ YURTERİ

anıtkabir