Türkiye birinci sırada!..

Avustralya merkezli Walk Free adlı insan hakları kuruluşu dünyadaki modern kölelik verilerini açıkladı. 167 ülkenin yer aldığı Küresel Kölelik Endeksi raporuna göre, Türkiye, Avrupa’da en fazla modern ‘köle’nin yaşadığı ülke.

Türkiye birinci sırada!..

Avustralya merkezli Walk Free adlı insan hakları kuruluşu Türkiye'nin en fazla modern kölenin çalıştığı Avrupa ülkesi olduğunu açıkladı.

Küresel Kölelik Endeksi raporuna göre, dünyada 36 milyon insan zorla, kaçırılarak veya borçlandırılarak yani kölelik koşullarında çalıştırılıyor.

Araştırmaya göre Türkiye'nin modern kölelik karnesi oldukça zayıf. Türkiye 190 bin kişiyle Avrupa ülkeleri arasında en fazla modern kölenin yaşadığı ülke. 167 ülkenin değerlendirildiği dünya genelinde de 105.sırada kölelik koşullarını barındırıyor.

Araştırma sonuçları dünyada en fazla “köle”nin Hindistan’da yaşadığını ortaya koydu.

Raporda ayrıca kölelik teriminin ,geleneksel anlamının dışında kullanıldığına dikkat çekildi. Modern kölelik kapsamında zorla ya da borçlandırılarak çalıştırılanlar, insan kaçakçılığı kurbanlarını ile zorla ya da hizmet ettirilmek için evlendirilen insanların yer aldığı belirtildi.

Türkiye’de de çocuk yaşta evlendirilen kızlar ve zoraki evliliklerin sıralamayı etkilediği düşünülüyor.

ulusalkanal.com.tr