Ankara'da MİT-PKK görüşmesi

MİT yetkilileri, PKK'nın Avrupa'da yaşanan ve Türkiye'de yakalama kararı bulunan yöneticilerinden Sabri Ok ile Ankara'da görüştü. Görüşmeyi, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İn adlı kitabında anlattı.

Ankara'da MİT-PKK görüşmesi

AKP-PKKgörüşmeleri, Ankara'ya uzandı. MİT'in üst düzey yöneticileri, PKK'nın Avrupa sorumlularından Sabri Ok ile Ankara'da görüştü.

Görüşmeyi, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İn adlı kitabında anlattı.

Uzun, görüşmenin 2006 yılının ortalarında yaşandığını belirtti. Kitapta yazılanlara göre, Uzun emekli Albay Orhan Özgören ile Ankara Söğütözü’ndeki Saklıbahçe’de buluştu. Buluşmaya PKK’nın Marmara bölge sorumluluğunu da yapan PKK itirafçısı Alaaddin Kanat da katıldı.

Sabri Uzun ile Albay Özgeren kendi aralarında bir süre sohbet etti. Uzun, bu sırada Kanat’ın başka masada oturan bir gruba baktığını yazdı. Saklıbahçe'de oturanlardan biri PKK’nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok'tu.

Sabri Uzun neler olduğunu işletme sahibi Ahmet Dokumacı'ya sorduğunu, onun da, “Sabri Ok masada MİT’çilerle konuşuyor. Onları diğer masada oturan istihbaratçı polisler takip ediyor.” dediğini aktardı.

ulusalkanal.com.tr

ankara pkk görüşme MİT