Bakanlık harekete geçti! Yeni proje başlatıldı

Türkiye koronavirüs ile mücadelesinde evsizleri de unutmadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk virüs salgını süresinde evsiz kalanlara yer tahsis edileceğini ve Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarının karşılayacağını duyurdu.

Bakanlık harekete geçti! Yeni proje başlatıldı

Türkiye’de koronavirüs salgını karşısından önlemler alınmaya devam ediyor. Bu sefer ki önlem ise sokakta yaşayan vatandaşlarımız için geldi. Evsizlere virüs salgını süresince kalacak yer tahsis edilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı bir açıklama yaptı. Selçuk, Kovid-19'un en çok etkileyebileceği kesimler arasında bulunan evsiz, mekansız ve kimsesizlerle ilgili yeni tedbirler aldıklarını belirtti. "Evsizlere Konaklama Projesi"ni başlattıklarını duyurdu.

Bu proje ile evsiz ve kimsesiz kişiler tespit edilerek illerde bulunan kamu misafirhanelerine, çeşitli pansiyon ve otellere yerleştirilecek.

Kişiler konaklatılma öncesi ve konaklama sırasında belli aralıklarla sağlık kuruluşları tarafından kontrol edilecek. Kovid-19 hakkında bilgilendirilecek.

Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları giderilecek. Giderler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanları çerçevesinde karşılanacak.

Bakan Selçuk, 81 il müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına iletilen bu tedbirlerin hemen uygulamaya başlanacağının altını çizdi.

ulusal.com.tr

koronavirüs