Kilis'te mahallede roket patladı: Ölü ve yaralı var

SURİYE tarafından ateşlenen 3 roket mermisi, sınırı aşarak Kilis'e düştü. Roketlerden 2'si boş araziye düşerken, biri ise mahalleye düştü, 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Kilis Belediye Başkanı canlı yayında konuşurken bir roket mermisi daha düştü ve toplamda düşen roket mermisi sayısı 4 oldu.

Kilis'te mahallede roket patladı: Ölü ve yaralı var

Kilis'te mahallede roket patladı: Ölü ve yaralı var

Olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi.

Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen ve sınırı aşan 3 roket mermisinden 2'si Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki boş araziye düştü.

Üçüncü roket mermisi ise yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye düşerek patladı.

Patlama ile panik yaşanırken, yaralananlar oldu.

Bölgede yoğun önlem alındı.

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Öte yandan CNN Türk'e telefonla bağlanan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara 1 kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti. Daha sonra gelen haberle ölü sayısının 2'ye yükseldiği öğrenildi. 1962 doğumlu bir kadın ve 4 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Roket mermisinden kopan parçadan yaralanan Sıdıka Mavzer (54), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kilis çevre yolunda seyreden 27 JA 252 plakalı otomobile de şarapnel parçası isabet etti. Araçtaki Utku (6) ve Mert (4) Özkan kardeşler yaralandı. Yaralı çocuklar, Kilis Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e sevk edildi. Çocuklardan Mert Özkan, yolda hayatını kaybetti.

KİLİS'E ROKETİN DÜŞME ANI KAMERADA

Videoyu izlemek için görsele tıklayınız

KİLİS'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, önleyici tedbir olarak okulların tatil edildiğini söyledi

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, saat 14.00 sıralarında Suriye'den geldiği tahmin edilen 4 roket mermisinin şehir merkezinin muhtelif yerlerine düştüğü bildirildi.

Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, "Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz " ifadeleri kullanıldı.

KİLİS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA VE ÇAĞRI

Kara, şunları söylemişti:

"1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Belediye başkanı provokatörlerin ortaya çıktı, emniyetin ve sağlık ekiplerinin çalışması engelleniyor. Bugün birlik ve beraberlik günü. Tüm vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmamasını, evlerine gitmesini istiyorum. Yaralımız hastanede."

Öte yandan belediye başkanı, kendsinin konuştuğu sırada Kilis'e bir roket mermisinin daha düştüğünü ifade etti. Kara'nın konuşmasından birkaç dakika sonra yine roket mermilerinin düştüğü öğrenildi. Böylece düşen toplam roket mermisi sayısı 8'i buldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD VURULUYOR

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'deki IŞİD hedeflerin topçu atışıyla karşılık verildiği öğrenildi

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

KİLİS BELEDİYE BAŞKANI, CANLI YAYINDA KONUŞURKEN ROKET DÜŞTÜ

Kara, CNN Türk'te canlı yayında açıklama yaptığı sırada ilçeye bir roket mermisi daha düştü.

İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ

ulusalkanal.com.tr

kilis yaralılar var