Kars'ta mayınlı tuzak: 1 asker şehit

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 2 şehit haberi daha geldi. Kars'ta çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu, 3 PKK'lı öldürüldü. Hakkari'de de Başkomiser Ahmet Çamur yol kesen PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit oldu.

Kars'ta mayınlı tuzak: 1 asker şehit

Kars ve Hakkari'den iki şehit haberi geldi.

Kars'ta PKK'lılarla jandarma arasında çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu. 3 PKK'lı da öldürüldü.

Olay Kağızman ilçesinin Karakale bölgesinde yaşandı. Arama tarama faaliyeti sürdüren Jandarma Özel Harekat Timleri ile PKK'lılar arasında sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü. 1 astsubay şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay da hastanede yaralı askeri ziyaret etti.

Bir başka çatışma haberi de Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nden geldi.

Şemdinli de polis, yol kesen PKK'lılarla çatışmaya girdi.

Ankara’dan görevli olarak bölgeye giden Polis Özel Harekat Başkomiseri Ahmet Çamur, teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Ormanlık alana kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede çalışma başlatıldı.

Şehidin hakim eşi Gökçen Çamur, haberi Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki baba evinde aldı.

GENELKURMAY: 1 KAHRAMAN PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşanan çatışmada şehit olan askere ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada şöyle denildi:

16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularında Kars / Kağızman İlçesi Karakale Köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Jandarma Özel Harekât Timleri ile icra edilen operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Çatışmada Kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış; helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

kars 1 asker şehit