ABD, Suriye'de vurduğu hedeflerin bilgisini Türkiye ile paylaşmıyor

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye yaptığı yardımı gizlemeyen çalışan Amerika, Suriye'de vurduğu hedeflerin bilgisini TSK'dan gizliyor. Üstelik PYD'ye alan açmak için bombardıman yapan uçaklar İncirlik'ten kalkıyor. Amerika, bu duruma gerekçe olarak da anlık hedef tespiti ve imhası anlamına gelen "dinamik hedefleme"yi gösteriyor.

ABD, Suriye'de vurduğu hedeflerin bilgisini Türkiye ile paylaşmıyor

İncirlik'ten kalkan Amerikan savaş uçakları PYD'ye alan açmak için Suriye'de vurduğu hedefleri Türkiye'den gizliyor. Vurulan bölgelerin koordinatları Türkiye'ye verilmiyor.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, IŞİD'e karşı kurulan koalisyona bağlı uçakların yürüttüğü hava harekatlarının hedefleri, normalde Öz Kararlılık Operasyonu kapsamında kurulan operasyon merkezi tarafından belirleniyor. Burada koalisyona katılan ülkelerin ordularının irtibat görevlileri bulunuyor. Ancak Amerika, İncirlik'ten yürütülen operasyonlarda bu süreci işletmiyor.

İncirlik'te konuşlu A-10 tipi savaş uçakları 7/24 havada tutuluyor. PYD ile birlikte hareket eden ABD Özel Kuvvetler mensupları topladıkları istihbaratı doğrudan Erbil'deki operasyon merkezine iletiyor.

Erbil'deki CIA ve Pentagon analistleri hedef değerlendirmesi yaptıktan sonra hedeflerin vurulması emrini doğrudan A-10 uçaklarındaki pilotlara iletiyor. Amerikalı yetkililer sözkonusu hedef bilgilerini hiçbir şekilde Türkiye dahil olmak üzere koalisyon ülkeleriyle paylaşmıyor. Bu duruma gerekçe olarak ise anlık hedef tespiti ve imhası anlamına gelen "dinamik hedefleme"yi gösteriyor.

Koordinatların Türkiye ile paylaşılması konusunda Türk askeri ve istihbarat yetkililerinin uyarıları ise dikkate alınmıyor.

ulusalkanal.com.tr