Kötü haberi Atalay verdi!

Dokunulmazlık zırhına bürünmek isteyenler görevlerinden istifa edince kamuda adeta deprem yaşandı. Devletteki kadrolaşmayı bir kez daha gün yüzüne çıkaran istifalar yüzünden çok sayıda önemli kurumda yönetici kalmadı. İstifacılara kötü haberi Beşir Atalay verirken, CHP'den son derece kritik bir hamle geldi.

Değişik birimlerde görev yapan çoğu üst düzey yüzlerce bürokrat, akademisyen ve parti temsilcisi milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti. Rekor düzeydeki istifa furyasında dokunulmazlık zırhına bürünmek isteyen bürokratların tercihi AKP oldu.

Bürokrasinin en önemli 3 müsteşarlık koltuğu ile genel müdürlük koltukları seçim nedeniyle boşaldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Davutoğlu'nun Başdanışmanı Ali Sarıkaya, Başbakanlık Başdanışmanlarından Ertan Aydın, Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazan Başdanışmanı Aydın Ünal, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Prof. Dr. Mustafa İsen ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay istifa eden isimlerden bazıları.

Kamudaki en üst düzey kadın bürokratlardan SGK Başkanı Yadigâr Gökalp İlhan'da adaylık için koltuğuna veda etti. İstifa kervanına Milli Eğitim, Maliye, Adalet, Çevre ve Şehircilik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, AB, Orman ve Su İşleri bakanlarının yardımcıları da katıldı. İlk başörtülü Bakan Yardımcısı olan Çiğdem Atabek'de istifa edenler arasında.

Erdoğan ile yaşadığı polemiklerle gündeme gelen Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın MHP'den, RTÜK Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım'ın ise HDP'den aday olacakları iddia ediliyor.

Uludere'de linç edilmek istenen, Erdoğan'ın elinden 'Yılın İdarecisi' ödülünü alan Kaymakam Naif Yavuz, AKP'den aday olmak için istifa etti. Bodrum'da tavuklarını zehirleyerek öldürdüğünü iddia ettiği komşusunun cenaze namazında 'hakkımı helal etmiyorum' diye bağırmasıyla gündeme gelen Tahir Bice'de AKP'nin kapısını çalacaklar arasında.

Bine yakın isim görevinden ayrılırken binlercesi de son dakikaya kadar kulis yaptı. Ancak işaret gelmediği için istifa etmediler. İstifa edenlere ise kötü haber ise Beşir Atalay'dan geldi.

Atalay, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili soruya ise 'istisna' yanıtını verdi.

Bu arada istifa edenlerle ilgili CHP'den kritik bir hamle geldi. Mahmut Tanal, seçimlere katılmak için istifa eden kamu görevlilerinden seçilmemiş olanların görevlerine geri dönmemeleri için Meclis Başkanlığına teklif verdi.

ulusalkanal.com.tr