AP kararına Perinçek'ten yanıt!

Avrupa, AİHM'in Perinçek-İsviçre davası ile büyük yara alan soykırım yalanı için bir kez daha harekete geçti. Avrupa Parlamentosu, aşırı sağcı vekillerin sunduğu, "Ermeni soykırımının hukuksal planda tanınması" önerisini kabul etti. Parlamento, üye devletlere soykırımın tanınması ve tanınmasına katkı sağlanması çağrısı yaptı.

Ermeni soykırımı yalanının yüzüncü yıl dönümü için diyaspora büyük bir propagandaya hazırlanırken, Avrupa Parlamentosu da dikkat çeken bir karar aldı. Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu, üye ülkelere soykırımı tanımaları için çağrı yaptı.

Öneri, aşırı sağcı vekiller tarafından parlamentoya sunuldu.

Strazbourg'da görüşüler öneri "Dünyada İnsan Haklarının Durumu ve AB'nin Bu Konudaki Politikası" başlıklı rapor adı altında oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Karar metninde, AB devletlerinden "Ermeni soykırımı”nı hukuksal planda tanımaları istendi. Ayrıca, AB devletleri ve AB kurumlarına "Ermeni soykırımının tanınmasına katkı sağlamaları" çağrısı da yer aldı.

Parlamentonun bu kararına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten yanıt geldi. Perinçek parlamentonun kendi hukukunu çiğnediğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu 2006 yılında da AKP hükümetinden Talat Paşa Komitesi'nin dağıtılmasını istemişti. Avrupa Parlamentosu'nun kararının ardından Talat Paşa Komitesi üyeleri Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, dönemin İşçi Partisi Genel Yardımcıları Ferid İlsever, Mehmet Cengiz ve Erkan Önsel, Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü ile Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk f tipi örgüt tarafından Ergenekon kumpası ile cezaevine atılmışlardı.

ulusalkanal.com.tr