21 jetle Kandil bombalandı! İşte öldürülen terörist sayısı

Türk jetleri akıllı modern silahlarla havalandı, PKK'nın Kuzey Irak'taki 7 kampına bomba yağdırdı. 21 jetle düzenlenen hava harekatında 64 hedef yerle bir oldu. Örgütün Gara Kuzey Irak'taki en büyük mühimmat deposu havaya uçuldu. İlk belirlemelere göre 60 PKK'lı da öldürüldü. Bölücü terör örgütünün Ağrı ve Bitlis'teki hedefleri de helikopterlerle ablukaya alındı.

21 jetle Kandil bombalandı! İşte öldürülen terörist sayısı

Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap... 21 Türk jeti havalandı, PKK'nın askeri ve lojistik noktalarına bomba yağdırdı.

Dev operasyonun düğmesine dün gece basıldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 ve F-4'lerden oluşan 21 savaş uçağı 80 adet modern akıllı mühimmatlarla Kuzey Irak'a yöneldi.

Hedef, örgütün askeri ve lojistik noktalarıydı. Koordinatlar İsansız Hava Araçları tarafından yapılan uçuşlarla daha önceden belirlenmişti.

Bombardıman saat 23.50'de başladı. Kamplarda tespit edilen 64 hedef yerle bir edildi. İlk belirlemelere göre 60 PKK'lı da etkisiz hale getirildi.

Yoğun bombardıman sabaha karşı 05.30'da sona erdi. Operasyonda PKK'nın Gara kampındaki en büyük mühimmat deposuyle birlikte 4 mühimmat deposu havaya uçuruldu.

Kuzey Irak'ta ağır zaiyat veren PKK'lılar yurt içinde de köşeye sıkıştı. Sabah saat 05.00 sıralarında Doğubayazıt'tan kalkan Kobra tipi helikopterler PKK’lılara bomba yağdırdı. Hava harekatına eş zamanlı olarak karadan da operasyon başlatıldı.

İlk bombardımandan sonra üsse dönen helikopterler saat 11.00'de ikinci kez havalandı. Kobra tipi 7 helikopter, Ele Mezrası ve çevresini vurdu. Sikorsky tipi helikopterler de teröristlerin kaçış yollarına özel eğitimli komandoları indirdi.

Yurt içindeki operasyonların bir ayağı da Bitlis'teydi. Tatvan kırsalındaki PKK'lılar helikopterlerle ablukaya alındı.

ulusalkanal.com.tr