Sanık savunmaları çürüdü

Ali İsmail Korkmaz davasındaki sanık savunmaları, bilirkişi raporları ile boşa çıktı. Dava dosyasına giren baz istasyonu raporlarıyla, Ali İsmail ile polis ve eli sopalı sanıkların telefonları olay saatinde aynı yerden sinyal verdiği kesinleşti.

Sanık savunmaları çürüdü

Haziran eylemlerinde şehit edilen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanıkların "dövülen kişi Ali İsmail değil" savunması baz istasyonu raporlarıyla çürütüldü.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen bilirkişi raporunda, olay saatinde Ali İsmail Korkmaz ve sanıklara ait telefonların aynı yerden sinyal verdiği tespit edildi.

Polis, eli sopalı şahıslar ve Ali İsmail'in telefonlarının ortak sinyal verdiği nokta ise Yunus Emre Caddesi... yani Ali İsmail'i 19 yaşında ölüme götüren bu görüntülerin kaydedildiği bölge...

Osman Özçelik imzalı bilirkişi raporunda sanıkların olay anında Ali İsmail'in dövüldüğü yerde olabileceğine dikkat çekildi.

Bilirkişi Raporu

"Sanık polisler Mevlüt Saldoğan, Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin’in ile sivil sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Ebubekir Harlar ve Muhammet Vatansever ile Ali İsmail Korkmaz'ın belirtilen saatte olay yerinde olabileceği değerlendirilmektedir."

HTS kayıtları ile "olay yerindeki Başpolis Şaban Gökpunar'ın olaydan 15 dakika önce TEM Büro Amiri Mutlu Umutlu ile görüştüğü ortaya çıktı.

2 Haziran 2013 gecesi olay saatlerinde Ali İsmail'in; Yaşar Bolkuvvet ve Tunç Tiryaki adına kayıtlı iki telefonla görüşme yaptığı da tespit edildi. Bilirkişi Özçelik bu kişilerin olayla ilgili bilgisi olabileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr