Abdullah Gül AKP'ye geri dönecek mi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin sona ermesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi. Resepsiyona katılan Başbakan Tayyip Erdoğan Gül'ün "AKP'ye döneceğim" mesajını değerlendirdi, "Gül'ün partiye dönmesinde mani yok"dedi. Erdoğan, AKP'de taşların yerine oturacağını, siyasetin boşluk kabul etmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin dolması nedeniyle Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi.

Resepsiyona Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. Gül ile Erdoğan, seçimden sonra ilk kez bir araya geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de resepsiyona katılan isimler arasındaydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun programı nedeniyle resepsiyona katılmayacağını bildirdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Diyarbakır'da olması nedeniyle resepsiyona katılmadı.

Kısa bir veda konuşması yapan Gül, sözlerine Erdoğan'ı kutlayarak başladı. Gül, "Özellikle son günlerde bütün dünyada çok ciddi siyasi gerginlikler var. Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olmasına muhtacız" dedi.

Başbakan Erdoğan ise, "Erdoğan sonrası AKP" tartışmalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Genel başkan ayrı başbakan ayrı olmaz. Siyaset boşluk kabul etmez" dedi.

Gül'ün "AKP'ye döneceğim" mesajını da değerlendiren Erdoğan, "Partide gelecek noktasında taşlar yerine oturacak. Gül'ün partiye dönmesinde bir mani yok. Parti yönetimi değil, sadece genel başkan değişecek. Kabine revizyonu için de sabırlı olun" diye konuştu.

Bu arada Amerika Başkanı Obama, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti. Başbakan Erdoğan da Obama ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi, "Çok verimli bir görüşme oldu" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr