F Tipi'ne kötü haber

Kumpas soruşturmaları, emniyetin ardından yargıya uzandı. Ergenekon, Balyoz, ve askeri casusluk gibi davalarda görev alan, dönemin özel görevli hakim ve savcıları incelemeye alındı. Başta Zekeriya Öz olmak üzere kamu oyunda kumpaslarla özdeşleşen isimlerin dosyaları hazırlandı. Savcılık; dosyaları HSYK'ya göndererek soruşturma izni isteyecek.

F Tipi'ne kötü haber

Kumpas soruşturmaları F-tipi örgütün yargı ayağına uzandı. Cumhuriyet Savcıları; tertip davalarına bakan hakim ve savcıların usulsüz işlemlerini mercek altına aldı.

Tertip davalarında görev alan hakimlerden Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan'ın dosyaları hazırlandı. Savcılık, dosyaları HSYK'ya göndererek soruşturma izni isteyecek.

Ergenekon, Balyoz, Oda TV ve Poyrazköy soruşturmalarını yürüten dönemin özel görevli savcıları hakkındaki şikâyetler de bir araya topladı. Kumpas soruşturmasında yargı ayağının başında Zekeriya Öz yer alıyor.

Soruşturma izni istemek için hakkında dosya hazırlanan savcılar da kamuoyunun kumpas davalarından tanıdığı isimler. Bu isimlerden Fikret Seçen, Cihan Kansız, Mehmet Ali Pekgüzel, Bilal Bayraktar, Murat Yönder ve Ercan Şafak'ın dosyaları HSYK'ya gönderilmek üzere hazırlandı.

Emniyet operasyonlarında tutuklanan polislerin aldırttığı yasa dışı dinleme kararlarına imza hakimler de soruşturulacak. Hakimlerin aldığı usulsüz dinleme kararları da dosyada delil olarak gösterildi.

Milliyet Gazetesi'nin haberinde; önceki HSYK üyelerinin cemaatçi hakim ve savcılar hakkında soruşturma izni vermediği için yeni HSYK üyelerinin göreve başlamasını beklediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

hsyk yargı kumpas cumhuriyet savcıları