TGB Yatağan'a kalkan oluyor!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) bugün (2 Aralık) Yatağan işçilerine destek için Yatağan'da yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güleç ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı. Yüzlerce işçi santral önünde TGB ve TLB'yi "Birleşe Birleşe Kazanacağız!" sloganlarıyla karşıladı.

TGB Yatağan'a kalkan oluyor!

Gençlik Yatağan'a kalkan olmaya gitti! Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) bugün (2 Aralık) Yatağan işçilerine destek için Yatağan'da yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güleç ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı. Yüzlerce işçi santral önünde TGB ve TLB'yi "Birleşe Birleşe Kazanacağız!" sloganlarıyla karşıladı.

Özelleştirmeye karşı yaklaşık 450 gündür direnen Yatağan işçilerine destek amacıyla bugün TGB ve TLB üyeleri santral önünde "Barikattan Barikata Vatan Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz; "Efe dizini toprağa vurduğunda toprağı titretir, sizin de slogan atarken yumruğunuz öyle bir kalkıyor ki kan emici özelleştirmecilerin, siyasi iktidarın dizleri titriyor. Sizler Türkiye işçi sınıfı tarihine aynı zamanda vatan mücadelesi tarihine bir destan gibi yazıldınız. Daha yapacak çok iş var, bu öfke o imzayı atan özelleştirmecilerin, onu onaylayan siyasi iktidarın idam fermanı olacak; çünkü Türkiye'de Yatağan işçisi var, zaferiniz kesindir. Biz gençlik olarak söz vermiştik "Gençlik Yatağan'a Kalkan Olacak" diye. Emrinizdeyiz! İşaret fişeğini yaktığınız an binlerce gençle burada olmaya hazırız. Ülkenin dört bir yanından binlerce gençle emrinizdeyiz." dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir; "Tüm Türkiye buraya gelmeli, işçiler birleşmeli, birlik olmalı. Mücadeleye devam etmeliyiz." diyerek tüm işçileri Yatağan'a destek olmaya çağırdı. Soma Enerji işçileri de destek için eyleme dahil oldular.

ulusalkanal.com.tr