Yerli oto devşirme mi?

1 Kasım seçimlerine doğru AKP iktidarının büyük sükse ile tanıttığı yüzde 100 yerli ilk otomobil, "devşirme" çıktı. Konuyla ilgili olarak, sosyal medyada, "Milli Cadillac" esprileri yapıldı.

Yerli oto devşirme mi?

1961'de benzin konmadığından, 'Devrim Fiyaskosu' manşetleriyle bitmişti otomobil endüstrisi hayalimiz.

1 Kasım seçimlerine doğru AKP İktidarı, TÜBİTAK'ın Ar-Ge çalışması ile yapılan ilk yerli otomobil prototipini dün tanıttı. Ancak tanıtılan prototip, sosyal medyada, "Milli Cadillac" sözüyle tartışma konusu oldu.

Yüzde 100 yerli, ilk Türk otomobili diye tanıtılan prototip, iki ayrı markadan devşirildiği öne sürüldü.

İlk olarak dönemin Başkanı Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği ve Hükümetin 2023 programı içindeki en önemli hedeflerden biri olan ‘Yüzde 100 Türk malı otomobil üretimi’ kafaları karıştırdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık dün ilk kez uzun süredir tartışılan yerli otomobil prototiplerinin "kamuflajlı" görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı. Üretilmiş 3 prototip bulunduğunu belirten Işık, “İnşallah 2016’da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020’den önce de 2019 sonuna kadar Türkiye’de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz” demişti.

Tanıtılan "İlk yüzde 100 yerli" otomobili gören meraklılar, aracı hemen tanıdı. Ve sosyal medyada ilk yerli otomobil, "Milli Cadillac" olarak anılmaya başladı.

Bakan Işık, eleştiriler üzerine bir açıklama yaparak, "Hiçbir marka yüzde 100 orijinal değildir. Neticede özgün bir oto yapacağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr