Geriye kalanlar...

Ve Berkin Elvan'ın okuduğu okulda da sessizlik hakimdi. Arkadaşları Berkin'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Bin 300 öğrencinin okuduğu okulda, Berkin'den geriye boş sınıflar kaldı.

Sınıflarda kasvetli bir hava, boş kalan sıralar... Burası Berkin Elvan'ın okulu...

14 yaşında polisin gaz fişeğiyle başından vurulan ve 15'inde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın okulunda bugün sessizlik hakimdi. Arkadaşları Berkin'i son yolculuğunda yalnız bırakmamak için derslere girmedi. Bin 300 öğrencinin okuduğu okulda, sınıflar boş kaldı.

İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nde de öğrenciler dersleri boykot etti. Kadıköy sokaklarında sloganlarla yürüyen öğrenciler, İskele Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Kaya Burak Öztürk, idari yargılama usulü dersinde Berkin'in ölümünü protesto etti. Tahtaya "14'ünde vuruldu, 15'inde öldü, 16 kilogramdı öldüğünde, BERKİN" yazdı ve dersi bir konuşmayla sonlandırdı.

"Tahtada görüyorsunuz... Soru şu: 16 Haziran 2013 günü başına isabet eden gaz bombasıyla yaralanıyor ve 11 Mart 2014 tarihinde ölüyor. Kolluk faaliyetiyle verilmiş bir zarar, idarenin eylemiyle gerçekleşmiş bir hak ihlali vardır. İdareye başvurularak haklarının yerine getirilmesi istenecektir. İdarenin eyleminin öğrenildiği tarih 16 Haziran mıdır, 11 Mart mıdır? Bugün bu konu üzerinde durarak sizlere neler anlatacağımı düşünürken, içimin kaldırmayacağı kanaatine vardım ve ders yapmamaya karar verdim!"

Hocanın bu anlamlı protestosuna salondaki öğrenciler de alkışlarıyla destek verdi.

ulusalkanal.com.tr

Haziran Direnişi berkin elvan okmeydanı