Kars'ın vazgeçilmez lezzeti

Kars'ta, kadınların tandırda pişirdiği kaz yemeği ve yöresel kavılca buğdayı kış aylarında sofraları süslüyor. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin gözde merkezlerinden Kars'ta bu tatlar büyük ilgi görüyor.

Kars'ın vazgeçilmez lezzeti

Kars, Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde lider konumda. Yörenin önemli lezzetlerinden olan kaz yemeği için Akyaka ilçesine bağlı Demirkent köyünde tandırlar yakıldı.

Besiye alınan ve kar yedikten sonra yağlanarak lezzetini alan kazlar, kesildikten sonra tandırlarda pişirilmek üzere hazırlanıyor.

Tandırın üzerine konulan büyük kazanın içerisinde önce 2 saat pişiriliyor. Daha sonra ayaklarına tel geçirilen kaz, tandırın içinde kızartılmaya bırakılıyor.

Kazın suyuyla da yöresel tahıl ürünlerinden olan kavılca pişiriliyor.

Kadınlar, kışın misafirlerine sundukları bu özel yemekler ile damaklara eşsiz bir tat bırakıyor.

Mutfakta parçalara bölünen kazlar kavılca eşliğinde misafirlere sunuluyor.

türkiye kars tat Kaz kaz eti