Azerbaycan ''İti kovan'' İHA'ların seri üretimine başladı

Karabağ'ın İran sınırı 27 yıl sonra kurtarıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İran'ın sınırının kontrol altına alındığını duyurdu. Aliyev, ayrıca 20 köy ve 1 kasabanın daha işgalden kurtarıldığını açıkladı. Sahada tutunamayan Ermenistan Savunma Bakanlığı temsilcisi itiraf açıklaması yaptı. Azerbaycan ordusu sayı ve teknolojik olarak bizden çok üstün dedi. Öte yandan Azerbaycan yeni tip insansız hava aracı 'İti kovan'ın seri üretimine başladı.

Azerbaycan ''İti kovan'' İHA'ların seri üretimine başladı

Azerbaycan Ordusu, işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Karabağ'ın İran sınırı 27 yıl sonra kurtarıldı.

Gelişmeyi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sosyal medya hesabından duyurdu.

Aliyev, mesajında, "Ağbend kasabasının kurtarılmasıyla Azerbaycan - İran sınırı boyunca tam kontrol sağlandı" dedi. Aliyev, ayrıca 20 köy ve 1 kasabanın daha işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Karabağ'da gün boyu süren çatışmalarda, Ermenistan güçleri, Gubadlı’daki bazı önemli tepe ve mevzilerden kayıp vererek geri çekilirken, Hadrut ve Ağdere’de çok sayıda Ermenistan askeri etkisiz hale getirildi.

Azerbaycan Ordusu ayrıca, Nahçıvan’da Ermenistan'a ait bir insansız hava aracını düşürdü.

Cephede bozguna uğrayan Ermenistan ise yine sivilleri hedef aldı. Ermenistan Ordusu, Azerbaycan’ın Siyezen, Gebele ve Kürdemir illerine balistik füze attı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, saldırılarda can kaybı yaşanmadığını duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın PKK'lı teröristleri cephede en ön safta kullandığını söyledi. Suriye ve Lübnan'ın yanı sıra ABD, Kanada ve özellikle Fransa'dan Ermenilerin de Karabağ'da Ermenistan saflarına katıldığını belirtti.

Dış ülkelerden devşirilen terörist ve paralı askerlere rağmen Azerbaycan ordusunun ilerleyişi karşısında tutunamayan Ermenistan’dan yine itiraf gibi bir açıklama geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı temsilcisi Artsrun Hovhannisyan, sahada yenilgiyi kabul etti, Azerbaycan ordusunun sayıca ve teknolojik olarak kendilerinden çok üstün olduklarını söyledi.

Öte yandan askeri teknolojisini yenileyen Azerbaycan tahrip gücü yüksek yeni tip insansız hava araçlarının seri üretimine başladı.

Kamikaze tarzı yeni İHA'lara, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan ordusu için söylediği "Onları iti kovar gibi kovuyoruz" sözleri üzerinden "İti kovan" ismi verildi.

Üretimi tamamlanan çok sayıda yeni İHA, Azerbaycan ordusuna teslim edildi.

ulusal.com.tr

Azerbaycan iha İti kovan