Muhalefetten Kurtulmuş'a tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili konuştu. Kurtulmuş, “Uzlaştık ne ala. Uzlaşamazsak kendi anayasa teklifimizi Meclis’e sunarız” dedi. Kurtulmuş'a CHP ve MHP tepki gösterdi.

Muhalefetten Kurtulmuş'a tepki

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türk milleti kavramının çıkarılacak yeni anayasa için muhalefetle uzlaşma sağlanamazsa Meclis’e Anayasa teklifi sunacaklarını söyledi.

Kurtulmuş’a muhalefetin tepkisi de gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “başka partilerden korsan katkı beklentisi varsa o korsan katkı CHP’den çıkmaz” dedi. Tezcan, ilk dört maddeye dokunmazlar ve parlamenter sistem zemininde çalışmalar yapılacaksa katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman AKP’nin başkanlık sistemi dayatması için partisinden katkı sunabilecek bir milletvekilinin olmayacağını belirtti. Büyükataman, “Niyetleri özgürlükçü bir anayasa ise toplumun beklentilerine karşılık verecek bir metinde uzlaşma aramalılar” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

tbmm meclis numan kurtulmuş