Polatlı iddianamesinde ele geçirilen çarpıcı not: 'Canlı olmayacak belki başbakan da'

FETÖ'cü darbe girişimine karışan 330 şüpheli asker hakkındaki Polatlı iddianamesinde, suç tarihinde ele geçirilen çarpıcı bir nota yer verildi. Dönemin Kara Kuvvetleri Harekât Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Bilal Akyüz’ün aracında ele geçirilen notta, “İl/ilçe belediye başkanı... Hiç canlı olmayacak, belki Başbakan da” ifadeleri yer alıyor.

Polatlı iddianamesinde ele geçirilen çarpıcı not: 'Canlı olmayacak belki başbakan da'

15 Temmuz darbe girişimine katılan Ankara Polatlı’daki 58’inci Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’nda görevli şüpheliler hakkında soruşturma tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen koordinesinde hazırlanan İddianamede 330 asker şüpheli, 9 kişi maktul, 112 kişi de müşteki sıfatıyla yer aldı. Şüpheliler için 3’er kez müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianameye göre, suç tarihinde Kara Kuvvetleri Harekât Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğü’nde görevli Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün arabasında yapılan aramada dikkat çeken bir not bulundu. Notta, “il/ilçe belediye başkan... Hiç canlı olmayacak belki Başbakan da” ifadeleri yer alıyor.

Darbe girişimine ilişkin hazırlanan Ankara’daki dördüncü iddianamede şüphelilerin darbe girişimi sırasındaki görevlerine ilişkin bilgiler de yer aldı. Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü ve 58’inci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün’ün, 15 Temmuz gecesi gönderilen emirlerle fiilen görev yaptıkları belirtildi.

Şüpheli Murat Aygün’ün TÜRKSAT ve TİB’in ele geçirilmesi için 240 personel ve 45 araçlık konvoydan oluşan birlikleri sevk ettiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Albay Selçuk Serhat Pesek’in görev noktalarına doğru hareket eden askeri birlik komutanlarına verdiği emirler de yer aldı. Pesek’in “Polis durdurursa durmuyorsunuz, ateş etme yetkiniz var, asla durmak yok, ateş edene ateş ediyorsunuz. Haydi aslanlarım” dediği aktarıldı.

ulusalkanal.com.tr

fetö