Şahinbey ilçesinde IŞİD'in 11 hücre evi bulunuyor

Suriye kriziyle birlikte terör örgütlerinin üssü gelen Gaziantep'te IŞİD yapılanması 54 kişinin öldüğü terör saldırısından sonra tekrar gündeme geldi. Saldırının yapıldığı Şahinbey ilçesinde 11 hücre evi bulunduğu ortaya çıktı.

Şahinbey ilçesinde IŞİD'in 11 hücre evi bulunuyor

Suriye'deki kriz nedeniyle yoğun mülteci akını olan Gaziantep'te terör örgütlerinin üslenme faaliyetleri tartışılıyor. Şahinbey'deki düğünde yaşanan terör saldırısı sonra gözler IŞİD'in kentteki varlığına çevrildi. Saldırının yapıldığı Şahinbey ilçesinde IŞİD'in 11 hücre evi olduğu ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesi IŞİD'in örgütlendiği 11 mahallenin isimlerini yazdı. Şahinbey ilçesinde, Yukarıbayır, Beydilli, Serinevler, Yeşilevler, Konak, Geneykent, Beybahçe mahallelerinde IŞİD'in hücreleri var. Şehitkamil ilçesinde de Hacıbaba, Selimiye ve Mücahitler mahalleleri IŞİD'in yoğun olarak bulunduğu yerler arasında sayılıyor.

IŞİD'in bu bölgeleri seçmesindeki en büyük etken eğitim seviyesinin çok düşük olması. Öte yandan Suriye'den gelenlerin büyük çoğunluğu bu mahallelerde yaşıyor. Bu nedenle örgütün kendisini rahatlıkla gizleyebildiği ifade ediliyor.

Öte yandan hücre evlerinin yanı sıra Gaziantep'te IŞİD'e ait birçok bomba imalathanesinin de bulunduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr