Amerika operasyonlardan rahatsız

Batı, Türkiye’nin PKK’ya yaptığı operasyonlardan rahatsız. Amerika’nın Sesi'ne konuşan Pentogon yetkilisi asıl hedefin PKK değil IŞİD olması gerektiğini söyledi. Pentagon yetkilisi, “Türkiye ile PKK uzlaşmalı” dedi. İngiliz Economist dergisi de Türkiye'ye açılım baskısı yaptı. Dergi “AKP, İmralı açılımını devam ettirecek bir partiyle koalisyon kurmalı” diye yazdı.

Amerika operasyonlardan rahatsız

PKK'ya karşı operasyonlara Amerika ve Avrupa’nın rahatsızlığı devam ediyor. Bu anlamda Türkiye’ye “Hedef PKK değil IŞİD” baskısı yapılıyor. Ankara’yı PKK açılımına devam etmesi için iknaya zorlanıyor.

Amerika’nın Sesi'ne konuşan bir Pentogon yetkilisi, Türkiye için asıl düşmanın PKK değil IŞİD olması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile PKK’yı aynı kefeye koyan Amerikalı yetkili iki tarafın bu konuda uzlaşması gerektiğini savundu. “Türkiye bu anlayışı ne zaman benimseyeceğinden emin değilim” dedi.

Amerika’nın Sesi'ne göre, Türkiye ile PKK’nın çatışması Amerika’nın tercih etmeyeceği bir durum.

İngiliz Economist Dergisi de Türkiye’ye baskı yapmaya çalışan haberlerine devam ediyor. “Türkiye PKK ile yeniden ateşkes sağlamalı” vurgusu yapan dergi koalisyon önerisinde bulundu. Economist, AKP’nin açılım sürecine destek vereceği merkezdeki bir partiyle koalisyon kurması gerektiğini ifade etti.

Economist, “Türkiye'nin Batılı müttefikleri ülkenin aksi cumhurbaşkanından giderek daha da fazla rahatsızlık duyuyorlar” yorumunu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye amerika pkk ışid avrupa pentagon