NATO Rusya gündemiyle bir araya gelecek

NATO, Rusya gündemiyle toplanıyor. Dışişleri Bakanları toplantısı 4-5 Aralık'ta Brüksel'de düzenlenecek. Ana gündem maddesi Azak Denizi'nde tırmanan gerginlik olacak.

TürkAkım'ı hedef alan Azak Denizi gerginliği NATO'nun gündeminde. NATO Dışişleri Bakanları 4-5 Aralık'ta Brüksel'de toplanacak.

Kerç Boğazı'nda yaşanan olay Azak Denizi'nde suların ısınmasına neden olmuştu. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin arkasından Amerika'nın TürkAkımı engelleme çabası çıkmıştı.

Bu durum Amerikan Dışişleri Bakanlığı sitesindeki belgelere de yansımıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de gerçeği dünya kamuoyuna açıklamıştı.

Devam eden gerginliği görülmek üzere NATO ülkelerinin Dışişleri Bakanları, Rusya gündemiyle toplanıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamasında gidişatı "endişe" verici olarak değerlendirdi. Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin yarınki toplantıda Rusya konusunda oldukça endişeli olacaklarını tahmin ediyorum." dedi.

NATO üyesi 29 ülkenin Dışişleri Bakanları 4-5 Aralık'ta Brüksel'de bir araya gelecek. Brüksel'de 2 gün sürecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın gündeminde sadece Rusya yok. Masada; Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, Afganistan, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Batı Balkanlar gibi konular da olacak.

Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. Çavuşoğlu'nun toplantı kapsamında bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

rusya nato