EURO 2016 başlıyor ancak ülkede protestolar hala devam ediyor

EURO 2016 heyecanı bugün başlıyor. Ancak Fransa’da protesto ve grevler de devam ediyor. Fransa'da yaşanan olaylara bir de terör saldırısı ihtimali eklenince Avrupa Şampiyonası'na giden vatandaşlar için tehlike arttı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa'ya gidecek olanlara uyarı gelidi.

EURO 2016 başlıyor ancak ülkede protestolar hala devam ediyor

Fransa’da EURO 2016 bugün Fransa-Romanya karşılaşmasıyla başlayacak. Ancak ülkede hala protesto ve grevler devam ediyor.

Çalışma yasasına karşı eylemlerin devam ettiği ve olayların çıktığı Fransa'da futbol şampiyonası arifesinde yüzlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlendi.

Sendikaların futbol turnuvası boyunca grevlere devam sözü verdiği Fransa'da çöp imha merkezi işçilerinin başlattığı grev nedeniyle başkentin çöpleri bir haftadır imha edilemiyor.

Demir yolları işçilerinin grevi de ülke içinde ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Grevin mali faturasının şimdiden 300 milyon avroyu bulduğunu bildirildi.

Ülkedeki gerginliğe bir terör saldırısı ihtimali eklendi. Fransız güvenlik kaynağı maçların yapılacağı statların tehdit altında olduğunu söyledi.

Fransa'da alınan önlemleri yeterli bulmayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan da Fransa'ya gidecek olanlara uyarı geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İnsanların toplu olarak bulunacağı alanlarda yoğun önlemler alınmakla birlikte, vatandaşlarımızın mevcut güvenlik riski konusunda bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur" denildi.

ulusalkanal.com.tr