AYM'ye tweetli gönderme

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın seçim barajı ile ilgili değerlendirmelerine, Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'ndan ilginç bir tepki geldi. Sosyal paylaşım hesabından yayınladığı mesajla tartışmalara dâhil olan Neziroğlu "Anayasa Mahkemesine üye seçerek sorun kökten çözülür" ifadelerini kullandı.

AYM'ye tweetli gönderme

Haşim Kılıç'ın seçim barajı ile ilgili değerlendirmesinin yankıları sürerken TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'ndan dikkat çekici açıklamalar geldi.

Genel Sekreter, peş peşe attığı tweetlerde "%10 barajı seçim kanununda var. AYM'ye yasama işlemlerine dair bireysel başvuru yapılamaz. AYM ihlal derse YSK ne yapacak? Kanunu iptal etmeden AYM %10'a ihlal derse o zaman en doğrusu Haziran'da TBMM'ye değil AYM'ye üye seçip sorunu kökten çözmek" ifadelerini kullandı.

Neziroğlu tepkiler üzerine attığı Tweetlerde ise "Anayasada öngörülen usule göre kanunu iptal etmeden hükümsüz kılmak 'sui generis' bir durum ortaya çıkaracak. Mesajdaki eleştiri, başka bir organ yasama yetkisini kullanacaksa genel seçimlerde oraya üye seçilsin şeklinde bir görüştür." ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr